21 Mart 2016 Pazartesi

Uyanış


Güneşin sabaha doğuşu gibi,
Çiçeklerin bahara uyanışı gibi,
Bir bebeğin ilk nefesi gibi,
Yeniden başlamışım yaşamaya...
Geçmişte ne varsa, toparlamışım,
İyi anıları sarıp sarmalamışım,
Kötü ne varsa ardımda bırakmışım,
Bir adım atmışım, şimdide var olmuşum...
Affetmişim olanları,
Vazgeçmişim dahası,
Sevmeye niyet etmişim,
Sevdiklerimi daha da sevmişim...
Kendimle yüzleşmiş,özüme varmış,
Çıkmaz sokaklarımı kaldırıp atmış,
Şu alemde ne varsa canları yanmış,
Kışın sonunda sonunda bahara ermiş...
Uyanma vakti şimdi, yüreğim uyan..
Ümitsizliğin zincirini kırıp at, dayan,
Yarınlar, hayallerle var olacak inan,
Sen de bahara er yüreğim..

4 Mart 2016 Cuma

İçten İçe


Şimdi hangi şehrin havasını soluyor yüreğim ?
Kalbimin derinliklerindeki bir damla ışığa doğru yürüyor bedenim..
Denizin köpük köpük dalgalarına veriyorum sırtımı,
Aklımda yaşanmışlıkların tortusu,
Ve sesleniyorum uçsuz bucaksız yarınlara...
Belki bir martı tutacak ellerimden,
Uçuracak beni engin denizler üzerinden,
Tüm dünyayı dolaşmışım dahası var mı ?
Dolaşmışım ve arıyor ruhum tek bir şeyi,
Hep bir şeyi,
Hep sevgiyi...
Sevginin olmadığı yerler bir zindan gibi,
Sevgisiz yaşar mı dalındaki bir çiçek bile,
Sevgisiz bahar gelir mi kışın en soğuğundan sonra,
Sevgiyle var oldu bu dünya,
Sevgiyle var olalım öyleyse...
Sevelim içten içe.. 





2 Mart 2016 Çarşamba

Sen Hangisisin?


Hayatta iki tip insan vardır..
Enerji veren, enerji sömüren...

 Enerji veren insan, kendiyle barışıktır. Sevgiyle büyümüştür. Değer görmüştür, ve böylelikle değer verir hayatındaki bir karıncaya bile.. Karşılıksız sever.. Merhametli,vicdanlı, alçakgönüllüdür. Beğendiğini takdir eder,egolarının esiri değildir. Takdir ettiğinde benliğinin ezileceğini düşünmez.. Kendini başkalarıyla kıyaslamaz, kıyaslanarak büyümemiştir çünkü. Tüm insanlık için yararlı olanı düşünür.. Sadece kendini düşünmez..Duyarlıdır. Hayatının merkezine iyilik koyar bir de.. O merkezin etrafına sevdikleri sıralar... Daha erken yaşlarda, kendiyle yüzleşmiştir. Kendini tanır. Eksilerini de artılarını da bilir. Duygularını kontrol edebilir. Yanlışı olduğunda bunu kabullenir, gerekirse anında özür de diler. Çünkü özür dilemek ona kendini değersiz hissettirmez. Başkalarıyla değil, kendiyle yarışır. Daha iyi nasıl olabilirimci' dir. Umut aşılar hayatındakilere; düştüklerinde ellerinden tutar, 'kalk,toparlan' der. İnsanların mutsuzluğundan değil, mutluluğundan beslenir. 

 Enerji emici insan, sevgisiz büyür,değersiz hisseder. Hayatının merkezinde ego'sunu baş köşeye oturtur. Bencildir. Benliğini öyle büyütmüştür ki, göremez olmuştur etrafını.. Karamsardır. Hayat ona göre bir işkencedir. Kendi karamsar düşüncelerini insanların beynine sıkıştırmak ister, böyle beslenir. Anlattıkça iyileşecektir. Hayat, hep onun bakış açısıyla doğrudur. Dikte eder düşüncelerini. Kendi düşüncesinde olmayanları bertaraf eder, bir çeşit narsisttir kendisi. Başkalarının hayatlarıyla pek ilgilidir. Adeta karşısına bir sandalye çeker ve bir ampul kondurur başına, sorgular senin hayatını.. Bu muhabbet etmek gibi değildir. Bildiğin sorgudur. Hayatınla ilgili olumsuz bir şeyler arar, didik didik eder. Canını acıtacak şeyler söyler dahası... Çünkü önemli olan kendini yüceltmektir. Kendini değerli- üstün hissetme çabası.. Mutlu olduğunu duymaya tahammülü yoktur. Kendini her zaman kıyaslar böyleleri, seviyorum dese de, içten sevgi değildir. Samimiyetsizdir. Dost olduğunu söylese de dost değildir. Öze inemez.. Ve bunu asla kabullenmez. Neden mi ? Çünkü kendiyle yüzleşmemiştir, Enerji veren insanın aksine, o 70 inde de yüzleşemez kendiyle... Bir an önce yüzleşse ne âlâ.. 

 İşte şimdi düşün bu söylediklerimi... Sen hangisisin?  Ve hayatındakiler hangisi ? Enerjini emenlerden uzak durdukça güzelleşecek dünyan.. Çünkü hayat kötü şeyler düşünmek için, kendini üzmek için kısa.. Değmiyor dahası.. En başta ben, sonra da sen, hadi enerji verenlerden olalım, pozitif olmak için çabalayalım... Ve aydınlatalım sevdiklerimizin hayatlarını... Onlara umut aşılayalım. Bunu yaptıkça senin gibi olanlar gelecek hayatına, ve her güne şükrederek başlayacaksın, bu yazdıklarımı anımsayacaksın... Gülümseyeceksin.. ;)