30 Aralık 2016 Cuma

Selamla Yeni Yılı


Bayram havası solu yüreğinde,
Sevdiklerini kucakla bir kez daha,
Ardında bıraktıklarına bir kez daha el salla,
Sen yaşadığın her bir anı harmanladığın anda,
Her anına şükürle bakabildiğin anda,
İşte o zaman açılacak kapılar ardına kadar sana..
Sev çıkarsızca,
Sev insanları, yolundaki bir ağacı, bir balığı,
Sev yaşamayı,
Selamla yeni yılı...

Yeni Yıla


Umudumuz var yarınların aydınlığına,
Ne kadar karanlıklar içinde boğulsak da,
Biliyoruz bir gün her şeyin güzel olacağını,
Şimdi kendi muhasebeni yaptığın andır,
Geçmişini bir kenara bıraktığın,
Yeniliklere hazır olduğun,
Hazırla yüreğini, 
Yeni yıla adım atmaya hazırla..

27 Aralık 2016 Salı

Sağlam Hayalperest


 Görünmez iplerle bağlanmışız gibi hayata... Denklemini çözülmeyi bekleyen onca sorunun tek bir çıkar yoluna ikna etme çabamız, kendimize yaptığımız çıkarımımız... Kendini her geçen gün yenileyen, aynı zamanda geçmişin izlerinin de silinmesin diye, üzerini bastırarak kurşun kalemle çizen.. Dünü , bugünü, yarını oluşturduğu bir kürede tutmaya çalışan insan modeli... Yeniliklere açık, bir o kadar da olduğu yerde kalakalma isteği içinde.. Baktığı her bir noktada kendinden izleri yakalayan, gördüğü güzellikleri paylaşan.. Daha iyi nasıl olunabilirciliği esas alan.. Her daim hayal kuran..  

  Ayrı bir dünyası vardır hayalperestin.. Birlikte olduğun ortamın derinliklerinde yaşar o. Görmediğini görür çoğu zaman, duymadığını duyar.. Bir kapı açar gerçekliğin ötesine.. Zamanı ve mekanı yok sayar bazen, durdurur her şeyi.. Belki 20 yıl ötesinde belki de gözlerini açtığı ilk andadır senden duyduğu bir kelime ile... Ruhunu derinine işleyenleredir özlemi.. Ruhunu kimi zaman güneşin bir hüzmesi ile, kimi zaman bir kelime,bir bakış ile doldurur.. Ama hep arar, arayandır, bulduğu tam görülmemiştir. Dünyaya gelme nedenidir, sonsuzluksa en sevdiği... Hoşnutsuz ise olduğu ortamdan, dert değil, hayal eder istediği yerde olduğunu.. Yürüdüğü yollarda her zaman bir müzik eşlik eder ruhuna.. Bir sinema sahnesinde başroldeymişçesine.. 

  Bir de sağlam hayalperestler vardır.. Hayal etmekle kalmaz, koşar adım gider o hayallerine... Varabilmek için gerçeğine, yollar arar. Çıkmaz bir yola saptığında geç kalmadan geri döner, yeni çözümler, yeni fikirlerle devam eder.. Bir ideali vardır.. Zihninde çocukluğundan beri kurmuş olduğu dünya... Güzel insanlar seçer o dünyanın içine, sevdiği şarkıları, mekanları, çiçekleri, kokuları ekler bir de.. Sevdiği işi yapar mutlaka, zaman kaybetmez, sevmediği ne varsa bertaraf eder hayatından. Eder ki daha hızlı varabilsin varacağı noktaya.. 

  Her gece uyumadan önce, o dünyaya bir selam verir mutlaka, boş zamanında değil, özel zaman ayırır hayal kurabilmek için.. Bunu hayatında hiç yapmamış olanlar muhtemelen anlamayacaktır onları.. Ama olsun, hayatta farklılıklar birbirini beslemiyor mu ? Bu bile besler hayalperestin ruhunu... Farklılıklar, keşifler ruhunun en beslendikleri... 
  Sevin hayalperestleri, onlarla hayal edin siz de.. Sahiden çıkarın bunun tadını... 

13 Aralık 2016 Salı

Yaşadığın Her An



 Hayat... Yaşadığın her bir anı gönlünle harmanlamaktan ibaret... Dünya her gün yenilendikçe sen de yenileniyorsun. Bir kaç sene önce geçtiğin aynı yoldan, başka bir sen olarak geçiyorsun. Yıllar geçiyor, bir bakıyorsun artık daha derinden hissediyorsun yaşadığın her bir anı.. Tattığın bir kahve, dinlediğin bir müzik, baktığın bir manzara daha da içine işliyor. Yaşanmışlıklar canım... yaşanmışlıklar nasıl da seni sen yapıyor.. 
  Öyle bir hayat ki bu, yalnız gelip, yalnız veda edecek olduğun bu dünyada, bir gül bahçesinde en güzel gülleri heybende biriktirmek gibi; dikenlerden korumak kendini ve sevdiklerini.. Birilerinin gözlerindeki gülümsemeye sebep olabilmekten daha güzel ne olabilir ki ? Kainatı sahibi hatrına, yarattıkları hatrına sevebilmek kadar güzel ne olabilir ki? Yeter ki temiz tut yüreğini; ona kin, nefret, öfke, haset, yerleşmesine izin verme, koru kendini... Her geçen gün içimizin daha da yandığı şu güzel diyarda, ellerinden tut mahzun bir gönlün, gözyaşlarını sil ve dua et.. Kötülükleri bertaraf et.. Ve aldığın her bir nefes için, attığın her bir adım için, her an için şükret...