5 Şubat 2017 Pazar

Mekan Ruhu




  Şu hayatta en güzel şeylerden biri, istediğin zaman, istediğin işi, istediğin şekilde yapabilmektir.. Başka bir güzellik de, insanların yaşadıkları mekanlara, hayatlara, gönüllerine güzel etkiler bırakmaktır.. Gülümsemelerine sebep olmaktır. Adeta, karanlık bir odadan, aydınlığa geçmek için basit bir hamle ile ışığı açmak gibi.. Eğer yoksa o elektrik devresi, onu sıfırdan yapmak gibi. 

  Hepimizin aradığı nihayetinde huzur değil mi? Huzur verebilmeli, hayal ettiğin mekanlarla, söylediğin cümlelerle, bir bakışınla, bazen susuşunla,bazen sadece dinleyerek, yanında olarak. Ne istediğini bilmeli, bunun için de belli bir farkındalığa ermeli. 

  Hayatımızdaki seçimler bizi biz yapandır. Bazen ayıklarız insanları hayatımızdan, aynı frekansta değilsek eğer, peki bunu neden her gün içinde olduğumuz, nefes aldığımız mekanlarda yapmayız ?

  İnsan ruhunu önemseriz, peki ya mekan ruhu ?
Seçtiğin her mekan sana huzur verebilmeli. İşte bu noktada başlar mekan ruhu... Seçtiğin, yaşadığın her mekanın ruhu seni sarıp sarmalamalı. Aniden içine gelen sıkıntının sebebi de, ruhunu sarmayan ortamlarda ya da ruhunu sarmayan insanlarla olmandır belki de. 


  Şimdi bunu düşünerek yaşamaya devam ettiğinde, her gün içinde bulunduğun mekanları gözden geçirdiğinde fark edeceksin. Hep tercih ettiklerini, neden tercih ediyorsun, neden etmiyorsun, aslında sen neyi arıyorsun ? Bunu düşündüğün an kıymetini bileceksin tercihlerinin, diğerlerini ise değiştireceksin zamanla. Aradığın huzur, önce kendi ruhunda. 

Bir Pazar Sabahı



 Bir pazar sabahı erkenden uyanıp, yeni ufuklara yelken açası geliyor insanın... Yeni yerler keşfedip, bir an olsun zihnini tamamen hayal ve gerçekle harmanlamayı... Tüm haftanın yükünü o gün üzerinden atası geliyor... Hep bir özgürlük düşüncesi, hep  geleceği için şimdi attığı adımları hesaplama telaşı, insanı yormaz olur mu ? Anı ruhunun derinliklerinde yaşamak gibisi var mı ? 
 Hayatında olduğu gibi bugün yeni rotalar belirlemeli kendine, kendini doğaya, gerçek sanata bırakarak ödüllendirebilmeli... Doğayla iç içe olduğun an yaşarsın huzuru, sevdiklerini almalı yanına, en sevdiği müziği koymalı fona.. Ve yeni denizlere yelken açmalı... 


3 Şubat 2017 Cuma

Yanılsama


Hayatındaki her şeyin bir yanılsamadan ibaret olduğunu öğrensen ne yapardın ?
Bu yaşına kadar yürüdüğün 'bazı' yolların yanlış olduğunun farkına vardığında mesela, ilk hangi adımı atardın ?
Zaman kaybetmeden olduğun yolun tam tersi istikamete doğru yönelir miydin? Ya da olduğun yerde kalakalıp 'bunlar başıma neden geliyor ? ' culardan mısın.. ?
İki seçenek var, iki seçeneğin bir çok alt seçeneği.. 
Ya hayatta karşına çıkanların ana kaynağının senin düşüncelerinin yansıması olduğunu düşünürsün.. Ya da hep suçlayıcı olursun... 
Aslında durduğun noktayı değiştirirsen hayatındaki bir çok şeyin yanılsama olduğunu fark etmen muhtemel.. 
Bu dünya - güneş ve ay ın konumundaki değişiklik gibi.. Gece ve gündüz gibi.. 
Hangisini görmek istiyorsan o konumda durman yeterli.. 
Hayatını çevreleyen bir çok şeyi özenle seçmen.. Bakışını berraklaştırman.. Aklını, hislerinle harmanlayarak yol alman.. 
Şimdi sor kendine.. 'Neredeyim ?  nerede olmak istiyorum ? ' diye.
Tüm cevaplar, ruhunun derinliklerinde...