8 Nisan 2015 Çarşamba

Bir Yolculuğa Var Mısın ?




 Bir yolculuğa var mısın? Hemen şimdi.. Yanına alman gereken pek bir şey de yok hatta. En sevdiğin şarkıyı,aklında kalan en güzel anıyı, bir de hayallerini... Daha ne olsun canım,bunlar seni hayata karşı dimdik tutar...

  Önce ufka doğru derince bir bak,sonra da adım at... Bir şehir değil gideceğin yer.. Belki hiç uğramadığın, uğramaktan kaçtığın, aslında ilk gitmen gereken ve fark edemediğin diyara götürüyorum seni... 

  Karşında yağmurdan sırılsıklam ıslanmış,ahşap dev bir kapı, ahşabın sıcaklığını hissediyorsun dokunduğunda, önce korkuyorsun, durma! ardına kadar aç o kapıyı.. Karanlıksa korkma, sen adım atmazsan asla aydınlanmayacak o oda... Sadece bir soru var kapının ardında, "sen kimsin?" Kimi görürsen, bu soruyu soracak sana..Önce bir çocuk çıkacak karşına, hatırladın mı.. ? Hisset ne diyor sana? Sen yolculuğa niyet etmedin mi ? Zor yollar aşacaksın... Aşğın her bir engel,gelecekte sana bir armağan olarak dönecek dahası.. Tek bir şartla,sabredeceksin,ne olursa olsun..

  Kar yağıyor yollarına, iliklerine kadar soğuğu hissediyorsun, olsun diyorsun, elbet,kışın sonu bahar.. O an ısınıyor her yer, pırıl pırıl bir güneş.
 Ve bir sahil, denizin dalgasını yüzünde hissediyorsun.. Güneş sanki avuçlarında, kalbin de sımsıcak.. 

  En sevdiğin şarkı eşlik ediyor yoluna ve işte, yine biri! gördüğün çocuğa nasıl da benziyor, ellerini açmış dua ediyor, seni görüyor, yüzünde geçmişin acılarıyla yoğrulmuş tatlı bir gülümseme,"gel, yanıma otur şöyle" diyor.. Ellerini sımsıkı tutuyor, ve gözlerinin içine bakıyor... "Sen kimsin?" Sahi sen bütün yolları bu sorunun cevabı için yürümedin mi? Evet. O yollar sana çok şey öğretti, o cevabı verebilirsin şimdi... Söylemelisin... "Ben senim" demelisin.. Kendinle yüzleşme vakti..

 Sahi, hayat bu değil mi ? Kendini bul önce, kendini bil. Bazen acımasız bir düşman gibi, bazen sımsıcak bir dost gibi yüzleş kendinle.. Yapman gereken ilk yolculuk kendi benliğine.. Kendini bulmadıysan eğer, istersen tüm dünyayı gez, hiç bir zaman mutlu olmayacaksın.. Önce "sen, sen olmalısın ! "

0 yorum: