21 Ocak 2012 Cumartesi

Benim Renklerim

 Herşeyin bir rengi var..Asıl rengi veya büründüğü..Rengi var gökyüzünün,denizlerin,tabiatın,herşeyin..Ve bir anlamı var her bir rengin.Ana tonlar ve ara tonlar.Peki renklerin farkına ne zaman varır insan? Ve her insana aynı hissi mi verir aynı renkler,yoksa kişiden kişiye değişir mi?

En sevdiğim renkten başlayayım,bildiğiniz gibi benim rengim MOR;
Bence vazgeçişin rengi,fırtınaları içinde saklayan bir renk sanki,ama gizleyemiyor.İçinde hem nefret,hem de büyük bir aşk taşıyor.Neden diye sorarsanız,hani kırmızı ve maviden oluşuyor,kırmızının dinamiğini,mavi dinginliyor..Benim de ruh halime göre o an sevdiğim mor tonları değişiyor.Genelde maviye yakın olanı tercih ederim..Kırmızı çoksa huzursuzluğum artar nedense..Ve bir tavsiye bir odada mor rengi çok kullanmayın.Duvarda kullanmak isterseniz tek bir duvar seçin,Krem tonlarla morun ağırlığını biraz hafifletin,yani baskın olan renk mor değil,açık tonlar olmalı.ve morun tek bir tonunu tercih etmelisiniz,başka tonlarıyla kombine etmenizi tavsiye etmem.


İkinci tercihim MAVİ,
Herkeste olduğu gibi sonsuzluk hissi,özgürlük buram buram,engin bir denize dalmak gibi.Bir de bir odada düşünün şimdi,yanında beyaz ve krem,mavinin açık ve koyu tonları,belki bir kaç yeşil obje.Daha da canlandırır bu soluk rengi.

Mavinin her tonu ayrı bir huzur verir insanın içine, Turkuaz rengi mesela boşuna denilmemiş Türk rengi diye..

Ve sırada YEŞİL;
İşte budur huzurun portresi..Aklıma ilk gelen uçsuz bucaksız yeşil bir ova.Mis gibi çiçek kokusu,bundan daha huzur verici ne olabilir ki.Peki evde nasıl kullanabirsiniz? Salonda mesela kullanmak isteseniz,mutlaka bir renkle birlikte kullanmalısınız,mesela krem ve mor ile,ya da krem ve turuncu ile..Belki biraz kahve tonları..Yeşil tek başına fazlaca huzura boğar sizi;) Bu sebeple bir kaç renkle birlikte kullanmak daha zevkli.

KIRMIZI;
Fazla canlı,fazla iddialı,fazla göz alıcı..Yanında gri ve siyahla harika.
Aslında Bordo rengi de bambaşka kırmızı çok çiğ yanında.     


SARI;
Neden bilmem,pek sevmem,yanında mor renk olursa o zaman bir şey diyemem:)

0 yorum: